Bodegas de la Marquesa

Alavesa, Rioja

I hjertet af Rioja Alavesa, i landsbyen Villabuena, ligger Bodegas de la Marquesa – en familieejet vingård med dybe rødder i regionens vintraditioner.

Siden anden halvdel af det 19. århundrede har familien De Simón skabt vine under mærket Valserrano,
inspireret af de klassiske metoder fra Médoc i Bordeaux.

I dag er det femte generation, der fører arven videre, hvor nye idéer og moderne teknik forenes med respekten for fortidens håndværk.

Bodegas de la Marquesa

Alavesa, Rioja

I hjertet af Rioja Alavesa, i landsbyen Villabuena, ligger Bodegas de la Marquesa – en familieejet vingård med dybe rødder i regionens vintraditioner.

Siden anden halvdel af det 19. århundrede har familien De Simón skabt vine under mærket Valserrano, inspireret af de klassiske metoder fra Médoc i Bordeaux.

I dag er det femte generation, der fører arven videre, hvor nye idéer og moderne teknik forenes med respekten for fortidens håndværk.

Vinmarkerne 

Vingårdens 65 hektar vinmarker breder sig over de solbeskinnede skråninger ved Sierra de Cantabria og ned mod floden Ebro. Gennemsnitsalderen for vinstokkene overstiger 40 år og med en bevidst strategi om, at bevare gamle vinstokke kombineret med selektiv nyplantning, sikrer familien druer af højeste kvalitet.

Tempranillo dominerer markerne, men suppleres af Graciano, Mazuelo og Garnacha, der tilfører vinene kompleksitet og dybde.
For de hvide vine anvendes Viura, som i kombination med fadgæring og -lagring skaber friske og elegante hvidvine.

Historie møder ny teknologi

Bodegas de la Marquesa forener historiske kældre med nutidens teknologi. De underjordiske “calados” – mere end 200 år gamle – opretholder en naturlig, konstant temperatur og luftfugtighed, hvilket skaber optimale betingelser for lagring af vinene. Samtidig er den moderne del af vingården udstyret med temperaturkontrollerede ståltanke og epoxybelagte betontanke, som gør det muligt at vinificere druerne separat efter mark og kvalitet.
Med omkring 2.500 vintønder – fordelt på 70 % amerikansk og 30 % fransk eg – modner vinene langsomt og udvikler den finesse, som kendetegner Rioja Alavesas bedste vine. Hvert år fornyes en andel af fadene for at sikre den perfekte balance mellem frugt, tannin og kompleksitet. Efter fadlagringen får vinene yderligere tid på flaske i kældrene, hvor de langsomt modnes til deres optimale udtryk.

Historie møder ny teknologi

Bodegas de la Marquesa forener historiske kældre med nutidens teknologi. De underjordiske “calados” – mere end 200 år gamle – opretholder en naturlig, konstant temperatur og luftfugtighed, hvilket skaber optimale betingelser for lagring af vinene. Samtidig er den moderne del af vingården udstyret med temperaturkontrollerede ståltanke og epoxybelagte betontanke, som gør det muligt at vinificere druerne separat efter mark og kvalitet.
Med omkring 2.500 vintønder – fordelt på 70 % amerikansk og 30 % fransk eg – modner vinene langsomt og udvikler den finesse, som kendetegner Rioja Alavesas bedste vine. Hvert år fornyes en andel af fadene for at sikre den perfekte balance mellem frugt, tannin og kompleksitet. Efter fadlagringen får vinene yderligere tid på flaske i kældrene, hvor de langsomt modnes til deres optimale udtryk.
  • Valserrano, Gran Reserva, Rioja

  • Valserrano, Graciano, Rioja

  • Valserrano, Finca Monteviejo, Rioja

  • Valserrano, El Ribazo, Rioja

  • Valserrano, Crianza, Rioja

  • Valserrano, Blanco Barrica, Rioja

  • Valserrano – Reserva, Rioja

  • La Marquesa, Rioja Alavesa

  • Valserrano, Gran Reserva, Rioja

  • Valserrano, Graciano, Rioja

  • Valserrano, Finca Monteviejo, Rioja

  • Valserrano, El Ribazo, Rioja

  • Valserrano, Crianza, Rioja

  • Valserrano, Blanco Barrica, Rioja

  • Valserrano – Reserva, Rioja

  • La Marquesa, Rioja Alavesa

Klassiske vine
med international anerkendelse

Valserrano-navnet er synonymt med kvalitet og kontinuitet.
År efter år modtager vinene ros fra internationale vinmagasiner og anmeldere som Decanter, Tim Atkin og Guia Peñín.

Fra friske og balancerede Crianza-vine til komplekse Gran Reservas er Valserrano et skoleeksempel på Rioja Alavesas evne til at kombinere historie, innovation og terroir.