Domaine Doucet Paul & Fils

Domaine Doucet Paul & Fils

Domaine Doucet Paul & Fils

Sancerre, Loire

Beliggende kun 6 km nord for Sancerre, i den lille landsby Sury-en-Vaux, har Domaine Doucet rødder dybt plantet i regionens historie og vintraditioner. Oprindeligt en klassisk landbrugsejendom med kvægavl og blandet drift, tog ejendommen en ny retning i 1975, da Paul Doucet og hans bror besluttede at fokusere udelukkende på vinproduktion. Med en begyndelse på blot 5 hektar voksede vingården hurtigt til 9 hektar i 1980’erne.

I 1995 overtog Pauls søn, Patrick, ledelsen af vingården, støttet af sin mor, Jacqueline. Med dedikation og hårdt arbejde fortsatte familien med at udvide vinmarkerne. I dag råder Domaine Doucet over 12 hektar vinmarker, hvoraf 87 % er beplantet med Sauvignon Blanc til produktionen af Sancerre Blanc, mens de resterende 13 % er Pinot Noir, der bruges til Sancerre Rouge og Rosé.

Vinmarkerne er spredt over landsbyerne Ste-Gemme-en-Sancerrois og Sury-en-Vaux og ligger på to markante jordtyper: de kalkholdige Caillottes og de lerede Terres Blanches. Disse jordtyper bidrager til vinens karakteristiske kompleksitet og mineralitet.

I de seneste 10 år har Patrick Doucet omlagt driften til bæredygtige metoder (Culture Raisonnée). Kemiske herbicider og behandlinger er reduceret, jorden bliver bearbejdet manuelt, og kun organisk gødning anvendes efter behov. Alle beslutninger træffes i tæt samarbejde med ønologer og tekniske eksperter – og altid med øje for vejrets indflydelse.